2012-10-18 12:02:54• hírek • Póti Orsolya

Több mint 200 ezer lej értékben büntettek az ellenőrök

A szeptemberi hónap folyamán összesen 223 munkaügyi ellenőrzést végzett a Szatmár Megyei Területi Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség. Az ellenőrök több mint 200.000 lej értékben róttak ki büntetést.

A Szatmár Megyei Területi Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség munkatársai szeptemberben 119 ellenőrző akciót hajtottak végre a munkaviszonyok területén és 104 vizsgálatot pedig a munkavédelem területén végeztek - áll a felügyelőség által kibocsátott sajtóközleményben.

Az ellenőrző akciók keretében összesen 422 büntetést róttak ki 236.900 lej értékben. Ebből 184 büntetést a munkaviszonyokban felfedezett kihágások miatt adtak, a többit pedig az egészségbiztonsági ellenőrzések során szabták ki.

A felügyelőség ellenőrei több alkalommal is büntettek a Munka Törvénykönyvének megsértése miatt. Ebben a periódusban tizenegy munkáltató kapott összesen 150.000 lej büntetést illegális foglalkoztatás miatt. Emellett további 117 figyelmeztetést adtak ki és 3 büntetést szabtak ki a Munka Törvénykönyv egyéb szabályainak megsértése miatt.

A szeptemberi hónapban a felügyelőség munkatársai egy országos kampány keretében, az építkezési munkálatok kapcsán mérték fel a munkavégzésre vonatkozó egészségvédelmi és biztonsági követelményeket. Az ellenőrök főként a kézi és gépi földmunkák során történő balesetekre összpontosítottak. A kampány keretében az alkalmazottaknak is szerveztek gyűléseket.

A munkaügyi felügyelőség szeptemberben összesen 633 napszámosmunkát végzőt tartott nyilván. A napszámosok nagy része erdészeti és mezőgazdasági munkát vállalt, 25 százalékuk áruszállítóként tevékenykedik, míg 8 százalékuk a takarítói munkát kapott.

A felügyelőséghez az említett periódusban összesen 23 panaszlevél érkezett. A munkavállalók elsősorban a késedelmes fizetés, vagy a fizetés elmaradása, illetve a munkakönyves szerződés felbontása miatt reklamáltak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: